Buturugi

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 11462 vizualizari

 

Sunt atat de bune incat ar fi pacat sa nu le incercati.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru bezelele cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 200 g unt
  • Mai avem nevoie de aproximativ 100-150 g nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugi:

Albusurile se mixeaza pana devin spuma,adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu telul. Cu o lingurita luam si punem mici dramajoare de spuma intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 200 grade C dupa care mutam la 120 grade C si coacem bezelele pana se intaresc,aproximativ 20 minute. Ele devin usor aurii si ne vom da seama cand sunt gata. Le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Intr-un castron de inox sau yena mixam bine zaharul cu cele 6 galbenusuri dupa care punem vasul pe baie de abur si amestecam in continuare. Separat desfacem cacaua in 2-3 linguri de apa rece si o incalzim putin pe foc. Adaugam peste crema de galbenus cu zahar si amestecam pana se ingroase,aproximativ 15 minute. Lasam crema de ciocolata sa se raceasca. Mixam spumos untul dupa care adaugam treptat cate o lingura din crema de ciocolata.

Unim la varf bezelele cu crema si le tavalim prin nuca macinata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Buturugi 292734
retete culinare - Buturugi 292740
retete culinare - Buturugi 292741
retete culinare - Buturugi 292742
retete culinare - Buturugi 292743
retete culinare - Buturugi 292744
retete culinare - Buturugi 292745
retete culinare - Buturugi 292746
retete culinare - Buturugi 292747
retete culinare - Buturugi 292748
retete culinare - Buturugi 292749
retete culinare - Buturugi 292750
retete culinare - Buturugi 292751
retete culinare - Buturugi 292752

COMENTARII (53)

deliamoasa 1

03.03.2015, 08:46

In reteta nu este specificata cantitatea de unt folosita. . Daca puteti sa o treceti. Va multumesc.

mena29 1

03.03.2015, 11:22

deliamoasa,cantitatea de unt este trecuta la ingrediente.

deliamoasa 1

03.03.2015, 12:55

Multumesc .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18