Buzdugan in sos nobil de afine

de Sidy in Porc, 27 Dec 2012 | 1352 vizualizari

 

Chiar dacă friptura de porc este preferata românilor ii putem surprinde pe cei dragi şi cu altfel de preparate aromate, fragede, deosebite şi elegante ca si acest "buzdugan " pe care l-am descoperit intr-o E-book.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 5-6 cuisoare
  • 200 ml vin aromat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1 borcanel dulceata de afine
  • 3 linguri sos Worcester
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buzdugan in sos nobil de afine:

Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.

Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.

Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.

Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.Dupa ce am unso pe toate partile , o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.

Cand "buzduganul" este copt bine , il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Buzdugan in sos nobil de afine-0
Buzdugan in sos nobil de afine-1
Buzdugan in sos nobil de afine-2
Buzdugan in sos nobil de afine-3
Buzdugan in sos nobil de afine-4
Buzdugan in sos nobil de afine-5
Buzdugan in sos nobil de afine-6

COMENTARII (16)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.12.2012, 17:00

bun bun

ANNA_46

ANNA_46 1

27.12.2012, 19:37

Super bun

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:14

Sosul sună fabulos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!