Cabanuta

de Lavinia in Prajituri, 22 Noi 2012 | 13220 vizualizari

 

O prajitura a copilariei foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru betisoare:
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 5 vanilii
  • 150 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • Pentru cabanuta:
  • 3 foi de napolitana
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca
  • 1 cubulet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabanuta:

Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava .

Pentru crema se pune laptele la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga praful de budinca, faina, sucul de la o lamaie si coaja de lamaie. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire si se pune din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se mixeaza untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca complet racita.

Asamblare: se taie foaia de napolitana in 2. O parte se  unge cu crema, se pune un rand de 3 betisoare, iar crema, un rand de 2 betisoare, crema si un rand de 1 betisor. Din napolitana se mai taie alte 2 fasii, se pun pe lateralele cabanutei si se strang cu mana sa se lipeasca de crema.

Eu am facut 2 cabanute mai mari dar le puteti face si mai micute.

Se topeste ciocolata cu frisca si untul si se imbraca lateralele cabanutei cu glazura.

O lasati pana a 2 a zi si e gata de savurat.

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa si se taie mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabanuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah