Caise

de Rocsi in Prajituri, 7 Ian 2014 | 14278 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun pe masa noastra au stat si aceste minunatii colorate ce se topesc in gura. Imi era dor de caise, nu mancasem de cativa ani si cum in copilarie nu lipseau de pe masa de sarbatori m-am gandit ca in acest an sa le pregatesc si eu. Ce le-am mai savurat!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana zahar
  • 1 cana untura
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta
  • faina (circa 700 gr)

Pentru crema:

  • 350 ml lapte
  • 270 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr unt 80% grasime
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • colorant galben, verde, rosu
  • zahar tos pentru tavalit
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caise:

Aluatul:
Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste.
Punem coaja rasa de portocala, esenta de rom si putina faina, pe care o cernem inainte.
Incorporam bine cu mainile, tot punem faina pana obtinem un aluat nisipos, usor de modelat si care nu se lipeste de maini.

Ungem o tava mare cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Rupem bucatele mici din aluat, formam bilute si le asezam in tava.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-18 minute, cat sa se usuce putin. Nu le coaceti prea tare.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 135 de bilute.

Cand s-au racit le scobim usor cu un varf de cutit ca sa nu le rupem.
Crema:
Amestecam cacaoa cu amidonul si zaharul.
Peste turnam laptele, apoi transferam totul pe foc.
Din momentul in care incepe sa fiarba lasam crema pe aragaz cam 20-25 de minute pana se ingroasa bine.
Invartiti des in ea si aveti grija ca in timpul fierberii se umfla.
Dupa acest timp tragem cratita de pe foc, adaugam untul, esenta de rom si amestecam bine pana la omogenizare.
O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Cu ajutorul unei lingurite umplem o jumatate de caisa si cu alta acoperim. Procedam la fel pana le terminam pe toate de umplut si le lasam cam 1 ora sa se lipesca bine.

In 3 vase punem apa si colorant diferit in fiecare vas.
Trecem caisele prin colorant apoi le tavalim prin zahar repede sa nu se usuce.

Le asezam pe o tava fara sa le suprapunem.
Pofta buna!
Multumesc Edith pentru reteta de crema. Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Broscute cu nuca prajita