Caise făcute gem a la Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 9 Iul 2013 | 2177 vizualizari

 

Gemul preferat al Zmeilor din dotare;)

 

INGREDIENTE

  • caise coapte cca. 5000 g,
  • zahăr tos 2500 g,
  • sâmburi de caise,
  • zeama de la 2 lămâi.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caise făcute gem a la Panacris:

Caisele se spală, se desfac în două și se scot sâmburii. Într-un vas încăpător se pun fructele, se presară zahărul peste ele, zeama de lămâie, apoi se rotește vasul ușor, cât să se împreune fructele cu aromele și se lasă cca. 3 ore la odihnă. Apoi compoziția obținută, se pune la foc molcom, cca. 2 ore. Atenție nu se amestecă cu lingura, doar se rotește vasul din când în când.

Între timp de sparg sâmburii caiselor, cu ajutorul unei menghine de bucătărie. Se pune apă la fiert într-un ibric, când clocotește se adaugă miezul caiselor, se lasă să deau clocot scurt, apoi se strecoară sub jet de apă rece și se decojesc.

După ce gemul trece testul ( adică se scurge puțin gem în puțină apă rece, dacă rămâne compact, gemul e gata!) se adaugă  sâmburii de caise, se mai lasă să dea un clocot și se oprește focul.

Gemul obținut se pune în borcane sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Se depozitează în cămară și se consumă cânde se dorește, imediat sau în zilele gerose de iarnă! ;)

Spor la treabă!  

 

RETETA IN IMAGINI

Caise făcute gem a la Panacris-0
Caise făcute gem a la Panacris-1
Caise făcute gem a la Panacris-2
Caise făcute gem a la Panacris-3
Caise făcute gem a la Panacris-4
Caise făcute gem a la Panacris-5
Caise făcute gem a la Panacris-6
Caise făcute gem a la Panacris-7
Caise făcute gem a la Panacris-8
Caise făcute gem a la Panacris-9
Caise făcute gem a la Panacris-10
Caise făcute gem a la Panacris-11
Caise făcute gem a la Panacris-12
Caise făcute gem a la Panacris-13
Caise făcute gem a la Panacris-14
Caise făcute gem a la Panacris-15
Caise făcute gem a la Panacris-16
Caise făcute gem a la Panacris-17
Caise făcute gem a la Panacris-18

COMENTARII (21)

iri_iri

iri_iri 1

09.07.2013, 21:54

anu asta nu m-am bagat la caise ca erau prea scupe.....

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:13

bun

Panacris

Panacris 1

10.07.2013, 09:06

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!