Cake Pops

de Luckycake in Prajituri, 4 Apr 2014 | 2017 vizualizari

 

Pregatiri pentru masa de Paste :) …un desert pe care copilul meu l-a indragit din prima clipa.Ne-am jucat in bucatarie: am facut pandispanul, am amestecat, am decorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 gr crema de branza
  • 100 gr ciocolata topita
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata alba sau neagra
  • bomboane decor
  • bete( eu am folosit de frigarui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela. Modelam aluatul sub forma de oua ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele, le infigem in bat , cam pana la jumatate, le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.

Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare. Daca topipti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru (e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat.

Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul,  pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate. Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet.

Le putem pastra intru-un loc racoros, daca  mai raman  !

 

COMENTARII (17)

Luckycake

Luckycake 1

04.04.2014, 21:09

laura_n

laura_n 1

05.04.2014, 17:09

excelente! si tare vesele!

Luckycake

Luckycake 1

05.04.2014, 20:12

Merci Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01