Cake Pops cu branza pufoasa Delaco

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2015 | 793 vizualizari

 

Le-am vazut intr-un reteta Dr. Oetker si bineinteles ca le-au vazut si copiii. Rezultatul? A trebuit sa le reproduc cu ce ingrediente aveam eu la indemana. Foarte bune au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml frisca lichida
  • 140 g branza pufoasa Delaco
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 g ciocolata lapte
  • 5-6 lg frisca lichida
  • bombonele ornament
  • betisoare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops cu branza pufoasa Delaco:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus. Se pune coaja rasa de lamaie si portocale, esenta de vanilie apoi uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cate putin in spuma, pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. 

Frisca lichida se bate spuma. Separat se amesteca branza cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza in frisca. Cand este racit complet blatul, se rupe din el cate o bucata si se sfaramiteaza cu degetele. Se amesteca impreuna cu branza si frisca pana se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza intre palme bilute de dimensiuni potrivite, se aseaza pe un platou si se dau la rece pentru minim 30 de minute pentru a se intari.

Intr-un ibric se pune la topit ciocolata impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se amesteca energic pana se omogenizeaza bine compozitia. Se da deoparte.

Se scot bilutele din frigider, se infinge cate un betisor in mijlocul fiecarei bilute, apoi se dau prin glazura de ciocolata. Intr-un bol se pun bombonelele pentru ornament, se trec prin ele apoi se pun pe un suport deoparte si se lasa sa se intareasca glazura.

Se servesc cu mare pofta, mai ales de catre cei mici.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am avut suport special si le-am infipt in mere.

2

Se pot orna cu mai multe feluri de bombonele, puse in boluri diferite.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411344
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411345
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411346
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411347
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411348
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411349
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411350
retete culinare - Cake Pops cu branza pufoasa Delaco 411351

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.11.2015, 20:28

Servesc si eu!

Valclaudia 1

09.11.2015, 06:36

arata super!

miki_a 1

09.11.2015, 15:56

Foarte frumoase si bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S