Calamari a la romana - Jamie Oliver

de anca_rm in Fructe de mare, 18 Sep 2013 | 9360 vizualizari

 

Calamarii sunt gustosi , asta daca va plac fructele de mare . Aceasta reteta este din cartea lui Jamie Oliver . Am vazut multe variante pentru calamari , dar ..eu asta o pregatesc la ocazii :)

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg rondele calamari congelati
  • -250 ml bere
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • - faina
  • -ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari a la romana - Jamie Oliver:

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .

Pregatim aluatul :

-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .

-adaugam berea amestecand in continuare

-punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite  

 Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit .

Pe aragaz  punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei , lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el ).

Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte ) , ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.

Se pot servi ca si aperitiv sau ca si masa principala . Eu ii folosesc pe post de aperitiv alaturi de un sos cu usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari a la romana - Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Calamari Pane (cu bere neagra)