Calamari umpluti cu pui si legume

de papabundetot in Fructe de mare, 21 Iul 2013 | 2457 vizualizari

 

Am tot citit si auzit de retete cu calamari umpluti dar eu pana acum nu am mai facut,dar cum sunt mare admiratoare a acestor preparate cu fructe de mare,am zis sa incerc si eu sa vad cum e.Sincer…nu m-a dat pe spate reteta desi am adaptat ce am gasit pe internet la stilul si gusturile mele insa acum,dupa ce am mancat pot spune ca as fi facut si un sos de lamaie la acest preparat,dar voi sti asta pentru o data viitoare :)

 

INGREDIENTE

  • Am folost:
  • 4 tuburi de calamari
  • 4 morcovi potriviti ca si marime
  • 1 dovlecel
  • pulpe de pui
  • sos soia,
  • scortisoara,
  • fulgi de ardei iute,
  • capere
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii carnat chorizo
  • orez basmati,
  • cuisoare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti cu pui si legume:

Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata.

Legumele le-am taiat cubulete mici,apoi intr-o tigaie am pus usturoiul si carnatul chorizo taiate marunt,impreuna cu putin ulei de masline,le-am lasat putin ca sa se prajeasca apoi am adaugat legumele cubulete si le-am calit impreuna cu cateva capere.Dupa ce legumele au fost gata,le-am scos intr-un castron si am pus in tigaie pulpele cu tot cu marinata si le-am lasat pana s-au gatit foarte bine.Cand pulpele au fost gata am adaugat peste ele si legumele si le-am amestecat apoi am dat totul deoparte.

Calamarii spalati si scursi de apa i-am umplut apoi cu acest amestec de pui si legume,i-am prins cu o scobitoare pentru ca umplutura sa nu cada din ei si i-am pus 1 minut pe gratar pentru a prinde o culoare frumoasa.Apoi i-am luat de pe gratar si i-am bagat la cuptor intr-o tava cu putin ulei si supa de pui,unde i-am lasat 12-13 minute.

Am fiert si un orez basmati cu sare si 2 cuisoare pentru a servi ca si garnitura. A fost buna reteta pana la urma, dar data viitoare stiu exact ce vreau sa adaug retetei pentru a fi cu adevarat extraordinara.

Pofta mare!

 

COMENTARII (7)

papabundetot

papabundetot 1

21.07.2013, 12:04

Padre...dupa ce am facut reteta..nici eu nu ii pastrez la preferati,dar am zis sa vad cu e.data viitoare modific reteta dupa gustul nostru

alilianaa

alilianaa 1

21.07.2013, 12:31

mamaieelena

mamaieelena 1

21.07.2013, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!