Calcan atlantic cu legume la cuptor

de epurasha2bb in Peste, 3 Mai 2010 | 6433 vizualizari

 

un peste foarte frumos si deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 calacan atlantic din crescatorie spaniola
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 1 bucata radacina ghimbir
  • 1 bucata radacina telina
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 fir cepa verde
  • 1 lamaie
  • ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 2 linguri de vin alb
  • 2 ciuperci champignion proaspete
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan atlantic cu legume la cuptor:

Se curata calcanul se indeparteaza capul, se da cu sare si piper si se unge cu putin ulei de masline cu aroma de lamaie sau daca nu aveti puneti si putina zeama de lamaie.Se unge un vas de yena lunguiet cu ulei.Se incinge cuptorul.Se aseaza pestele in vas.Se taia legumele bastonase lunguiete si se aseza pe langa si peste calcan.Apoi se mai da un praf de sare , s estropeste cu puti ulei si se aseaza rondelele de rosie deasupra.Se introduce vasul la cuptor.Se lasa pana se inmoaie legumele si se adauga 2 linguri de vin alb.Se mai lasa putin la cuptor.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra si legumele alaturi.Desigur si un pahar de vin alb rece si felii de lamaie.Este prima data cand pregatesc acest tip de peste si sunt foarte incanatata de gustul lui deosebit,este usor dulce si fara oase mici.Este delicios si cat de curand am sa pregatesc din nou poate la gratar chiar.Vi-l recomand si nici nu este scump!un peste a fost aproximativ 7 ron.

 

RETETA IN IMAGINI

Calcan atlantic cu legume la cuptor-0
Calcan atlantic cu legume la cuptor-1
Calcan atlantic cu legume la cuptor-2
Calcan atlantic cu legume la cuptor-3
Calcan atlantic cu legume la cuptor-4

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

03.05.2010, 22:35

cu placere!

adry88 1

18.05.2011, 21:49

claus 1

19.07.2012, 01:00

pretul dat de tine este eronat(petul corect e de 70ron/kg),dar reteta e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41