Caldeirada de peste

de cristeena20 in Peste, 13 Apr 2014 | 4961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 300-400 gr peste de diferite feluri (eu am avut red fish si bacaalhau)
  • 5-6 creveti ; 150 gr scoici
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie mica de rosii intregi decojite
  • patrunjel verde, coriandru verde
  • ulei de masline
  • sare, piper, 3-4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 cub de supa knorr de fructe de mare
  • piri-piri
  • 4 felii de paine de casa (mai veche)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caldeirada de peste:

- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline.

- Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram putin, adaugam la fel piper, usturoi si ulei de masline.

- ceapa o taiem solzisori, la fel si rosiile din cutie. Lasam sosul deoparte.

- crevetii ii curatam, lasand doar capul si coada.

- Intr-o cratita destul de inalta si larga punem un strat de cartofi, punem jumate din peste , presaram cu putin coriandru tocat fin, punem o foaie de dafin, asezam rosiile feliate si stropim cu sucul d ela rosii; adaugam iar cartofi deasupra si repetam, pana ultimul strat este de cartofi. Stropim cu suc de rosii si presaram cu coriandru. 

- Cubul de fructe de mare se dilueaza cu apa fierbinte si se toarna peste caldeirada din cratita, atat cat sa ajunga la ultimul strat de cartofi ( nu mai mult). Daca ne place picat adaugam si putin sos picant.Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand cartofii sunt fierti aproape de tot , luam capacul si mai lasam sa fiarba asa. Apoi asezam cu grija scoicile deasupra si crevetii, fara sa amestecam. (nu amestecam niciodata) .Lasam inca 10 minute la foc mic si stingem. Presaram cu patrunjel verde tocat fin .

- In farfurie (sa fie adanca) punem cate o felie de paine (daca vreti o puteti praji) si servim  cu grija caldeirada , punand din toate ingredientele in farfurie. SI bineinteles se toarna cu polonicul zeama din abundenta. Are o aroma si un gust deosebit si e o mancare usoara.

 

TIPS-URI

1

Este bine sa puneti mai multe tipuri de peste si fructe de mare daca e posibil , iar codul bacalhau i-a dat un gust foarte bun!!

2

Se serveste cu vin alb sau verde, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caldeirada de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

deyutzky 1

13.04.2014, 10:19

ce bine arata!

Constelatialeu 1

13.04.2014, 10:29

Interesant..

xana 1

13.04.2014, 12:17

Oooo, ce buna-i asta! Pacat ca nu mai pot manca fructe de mare Bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu stiuca si usturoi