Cale

de cec in Dulciuri, 29 Dec 2010 | 9522 vizualizari

 

Reteta postata de blue jay pe culinar.ro
Le-am facut de craciun si colindatorii au fost ff incantati

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 5 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un pachetel de zahar vanilat sau esenta de vanilie    
  • Pentru pistil
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cale:

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei )

Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar

Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele .

Se ia cu lingura si se pune pe hirtia de copt (pe care eu am uns-o putin,dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa .

Daca aluatul nu se intinde singurel il mai ajutati voi putin cu lingura .Fiindca se intaresc repede  la inceput bag cam 6 fursecuri in cuptor si pe masura ce mi se da mina cresc nr lor.

Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C ptr cam 5 min, sau pina marginile se bronzeaza usor.

In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula ,se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc

si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca .

Se aseaza pe o farfurie.

Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cale 73623
retete culinare - Cale 73624
retete culinare - Cale 73625
retete culinare - Cale 73626
retete culinare - Cale 73627

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

30.12.2010, 15:45

foarte frumoase

cec 1

04.01.2011, 08:43

multumesc

babi5 1

24.08.2013, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25