Caltabos de casa

de adasev12 in Porc, 25 Dec 2010 | 52484 vizualizari

 

asta e facut de mama...la mine a juns in forma finita...din pacate eu nu am fost acasa anul acesta....

 

INGREDIENTE

  • intestine de porc, groase si subtiri
  • maruntaie de porc: ficat, plamani, inima, rinichi
  • jumari de porc ramase de la topitul unturii
  • orez fiert cu cimbru si sare, in apa in care au fiert maruntaiele
  • 4-5 cepe tocate prin masina
  • cimbru, sare, piper....sper ca n-am uitat nimic...:D

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos de casa:

partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere...

maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina.  se toaca apoi si jumarile, si ceapa.

se amesteca cu orezul fiert si racit.

se potriveste gustul de sare, piper si cimbru...nu stiu daca mai pune mama ceva...eu atat imi amintesc...

se pot face caltbosii la masina in intestinele subtiri, cele din care se face si carnatul, dar si in cele groase.

mama face si si...

cele groase trebuie spalate fff bine si intoarse pe dos,  apoi se ia cate unu si se intoarce la un capat, si cu mana se ia din compozitie si se indeasa in intestin, si asa incet-incet se formeaza caltabosul...la sfarsit va iesi partea cealalta...fiindca inainte a fost intors pe dos, si in timp ce se face caltabosul, se intoarce cu fata cea buna...nu stiu daca ati inteles...imi pare rau ca nu am poze din timpul facutului.

dupa ce s-au facut caltabosii se pun la fiert in apa in care au fiert inainte maruntaiele, se tin acam 10-15 min la foc mic-potrivit, ca sa nu crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

adasev12 1

12.01.2011, 15:45

mihaela, esti f draguta...abia acum am vazut comentariul...nu am mai intrat de ceva vreme pe site...mersi frumos!

adasev12 1

12.01.2011, 15:46

miuta, mersi frumos!
cris, lilik...pupici!
kamy, mersi de furci, te pup!

adasev12 1

12.01.2011, 15:47

gabytu, la multi ani iubita, multa sanatate si tot ce-ti doresti!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc crocante