Caltabosi

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 63394 vizualizari

 

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarnaaaaa.........!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc
  • 100 g. slanina
  • 3 linguri cu orez
  • 2 cepe mari taiate foarte marunt
  • sare, piper, cimbru.,piper boabe , foaie de dafin           
  • un mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi:

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti .Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut.


Compozitia:


Se da carnea si slanina prin masina de tocat si se amesteca, cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, sare, piper macinat, cimbru si putina zeama de carne sau apa.


Matele se umplu cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci la fiert orezul se umfla.Se pune apa la fiert cu putina sare, piper boabe si foaia de dafin. Cand apa da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe , se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca as nu se plesneasca.


Cand caltabosul se lasa la fundul vasului, este gata fiert.Se scoate din oala, se pune la rece si se serveste rece.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus compozitia in mate de porc subtiri , pentru ca imi place cum se aseaza pe platou.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caltabosi 11184
retete culinare - Caltabosi 11185

COMENTARII (26)

delia64 1

19.12.2012, 08:35

noi santem romani.....nu e sarbatoare de craciun si revelion daca nu avem bucate traditionale,asta cel putin pana mai traim noi cei mai la a 2 tinerete....

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 09:11

foarte gustos

babi5 1

11.12.2014, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!