Caltabosi

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 64910 vizualizari

 

Ne pregatim pentru sarbatorile de iarnaaaaa.........!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc
  • 100 g. slanina
  • 3 linguri cu orez
  • 2 cepe mari taiate foarte marunt
  • sare, piper, cimbru.,piper boabe , foaie de dafin           
  • un mat gros de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi:

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti .Intr-un castron se pune  o ceapa taiata  marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut.

Compozitia:

Se da carnea si slanina prin masina de tocat si se amesteca, cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa calita putin, sare, piper macinat, cimbru si putina zeama de carne sau apa.

Matele se umplu cu compozitia de carne, dar nu prea tare, caci la fiert orezul se umfla.Se pune apa la fiert cu putina sare, piper boabe si foaia de dafin. Cand apa da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe , se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca as nu se plesneasca.

Cand caltabosul se lasa la fundul vasului, este gata fiert.Se scoate din oala, se pune la rece si se serveste rece.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus compozitia in mate de porc subtiri , pentru ca imi place cum se aseaza pe platou.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caltabosi 11184
retete culinare - Caltabosi 11185

COMENTARII (26)

delia64 1

19.12.2012, 08:35

noi santem romani.....nu e sarbatoare de craciun si revelion daca nu avem bucate traditionale,asta cel putin pana mai traim noi cei mai la a 2 tinerete....

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 09:11

foarte gustos

babi5 1

11.12.2014, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D