Calzone

de daniastefania in Pizza, 1 Mar 2015 | 716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 gr lapte batut
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 50 gr sos de rosii
  • 100 gr salam
  • 100 gr parmezan ras
  • 2 linguri faina de malai
  • Lapte pentru uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele batut si untul. Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se pune aluatul pe masa infainata si se framanta 1 minut. Se imparte aluatul in 5 parti. Se intinde fiecare parte cu sucitorul formand cercuri cu diametrul se 30 cm. Jumatate din cerc se unge cu sosul de rosii, lasand o margine de 2 cm. Se pune peste sos salamul taiat patratele si parmezanul ras. Se uneste cu cealalta jumatate unsa cu lapte. Se preseaza marginile ca sa se uneasca. Se unge deasupea cu lapte si se presara faina de malai.

Se coc 30 minute, pana se rumenesc. Se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Calzone 369279
retete culinare - Calzone 369283
retete culinare - Calzone 369287
retete culinare - Calzone 369290
retete culinare - Calzone 369292
retete culinare - Calzone 369297

COMENTARII (4)

daniastefania 1

02.03.2015, 17:26

Multumesc!

MotanLaOale 1

02.03.2015, 19:09

Rocsi 1

02.03.2015, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S