Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici

de simona72 in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 4121 vizualizari

 

Initial am gandit reteta cu foi de lasagna, dar am constatat in ultimul moment ca nu am in casa si le-am inlocuit cu canelloni. Nu este ceva extraordinar si pare un desert consistent, avand in vedere ca am folosit si orez si paste. Noi l-am servit dimineata in loc de mic dejun cu un bol mic de capsuni. Fiindca am folosit Green Sugar in loc de zahar am mai compensat din consistenta desertului/micului dejun, care este obtinut din extract de stevie, nu modifica gustul si este permisibil si preparatelor care necesita coacere. Este minunat atat pentru diabetici cat si pentru cei care sunt la dieta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie canelloni
  • 500 ml lapte de cocos
  • 250 g orez
  • 1 cana apa(aproximativ 300 ml)
  • 8 pliculete Green Sugar
  • 1 lingura unt
  • 1 cutie compot piersici
  • pentru decor si servit:
  • smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete Green Sugar
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici:

In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Adaugam indulcitorul Green sugar la urma, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand orezul este cald si nu ne arde la maini, il punem intr-un pos, fara dui, mie mi s-a adaptat perfect posul la diametrul unui canelloni. Astfel, umplem canelloni cu orezul cu lapte. Asezam canelloni intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Peste canelloni turnam siropul de pe compotul de piersici, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana canelloni sau inmuiat.

Din fructele din compot facem un piure, pasirand bine fructele la robotul de bucatarie. Punem piureul peste canelloni,ii lasam sa se raceasca si servim o portie de canelloni cu putina frisca batuta deasupra si capsuni. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

din cantitatea de orez cu lapte facuta, mi-a ramas o portie considerabila. Am pus cateva feliute de fructe din compot pe fundul unei cupe, am adaugat orezul cu lapte, iar felii de fructe si deasupra frisca si putin piure de fructe...

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate