Caneloni cu pui si spanac

de sandytza in Pui, 4 Aug 2009 | 6645 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Pentru clatite
  • 150 gr faina
  • 200 gr lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare
        Pentru umplutura
  • Carnea de la un pui inafara de piept (am am pus numai pieptul dar a iesit un pic sec)
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardel
  • 3 catei usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • 100 gr spanac
  •  1 ou
       Mai avem nevoie de
  • 100 gr sos de rosii
  • 75 gr cascaval razalit amestecat cu 25 gr parmegiano.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caneloni cu pui si spanac:

 

Se prepara clatitele

Se amesteca toate ingredientele si se prajesc in tigaie ca si clatitele normale.

 

Se prepara umplutura

Se taie ceapa  si se pune la prajit impreuna cu usturoiul si ardeul. Nu e nevoie sa le taiati foarte marunt ca dupa aceea trebuie tocate oricum. In cazul in care folositi tocatura si nu o sa o tocati dupa aceea , atunci taiati legumele cat mai marunt. Peste legumele calite se adauga sarea, piperul, oregano si cimbru iar  apoi carnea de pui si se prajeste un pic pana incepe sa se rumeneasca.

Intre timp se pune spanacul la fiert cu un pic de sare.

Cand carnea de pui s-a rumenit se pune intr-un bol si se toaca cu blenderul pana se face ca o pasta.

Se adauga peste carne , un ou si spanacul fiert si se amesteca bine.

Se umplu clatitele cu compozitia preparata si se ruleaza astfel incat marginile sa fie si ele bagate inauntru.

Mai avem nevoie de 100 gr sos de rosii si 75 gr cascaval razalit amestecat cu 25 gr parmegiano.

Intr-o tava se pune un pic de sos de rosii pe fundul ei ca sa nu se lipeasca canelonii. Peste sos se aseaza canelonii unul langa celalalt , iar peste acestia se toarna restul de sos de rosii astfel incat sa  acopere bine toata suprafata.

In final se adauga peste sosul de rosii cascavalul razalit amestecat cu parmegiano.

Se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 minute sau pana se rumeneste cascavalul de deasupra.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caneloni cu pui si spanac 6829
retete culinare - Caneloni cu pui si spanac 6830
retete culinare - Caneloni cu pui si spanac 6831

COMENTARII (3)

bianca92 1

08.10.2013, 10:03

arata foarte apetisant

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:37

minunata reteta

ralu_ca 1

05.05.2014, 12:01

super, minunata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D