Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

de Sidy in Cannelloni, 12 Noi 2012 | 3666 vizualizari

 

O retetă tipică italiană, de efect si foarte gustoasă, care se poate pregati in diferite variante, după imaginația fiecăruia.Acesti cannelloni se pot prepara fie ca fel principal, fie ca aperitiv, fie ca desert, în functie de umplutură si se pot umple cu aproape orice :carne, legume, brânzeturi, creme, sau fructe .
Cam multe calorii veti zice, dar.....nu mancam in fiecare zi asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 250 g canelloni
  • 150 g parmezan(cascaval ras)
  • - pentru sosul Bolognese:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g kaiser
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 telina
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml rosii tocate
  • 100 g pasta tomate
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • - pentru sosul Bechamel
  • 800 ml lapte fiert
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel:

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.

Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.Cand e bine rumenit ,adaugam carnea tocata, putin cate putin ,sa se poata praji bine pe toate partile.

Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.

Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.

Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa  si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.

Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.

Intr-un vas mai larg , punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult , pentru ca altfel se rup.

Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.

Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.Procedam la fel pina ii umplem pe toti.

Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.

Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia , pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute.

 

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Servim canelloni ca atare sau cu adaus de ketchup de casa.

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-0
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-1
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-2
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-3
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-4
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-5
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-6
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-7
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-8
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-9
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-10
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-11
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-12
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-13
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-14
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-15

COMENTARII (19)

Sidy

Sidy 1

14.11.2012, 08:25

Dar cum se face sosul dupa parerea ta ????
De ce ti se pare ca e mai usor sa rasucesc foaia de lasagna, decat sa folosesc cannelloni gata facut ???

Sim0na

Sim0na 1

14.11.2012, 12:11

Mm... ce delicios arata!!

Sylvia

Sylvia 1

14.11.2012, 17:41

Sidyyyy bravo de reteta este bestiala !!!! si sosul Bechamel e perfect ca ingrediente ! bravo si pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!