Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

de Gherca Daniela in Cannelloni, 11 Iun 2015 | 1526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 cannelloni
  • 600g carne tocata de porc slaba
  • 300ml sos de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • 150ml apa
  • oregano
  • busuioc
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru sosul Bechamel:

  • 50g unt
  • 3 linguri de faina
  • 500ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

In plus:

  • 100-150ml sos de rosii
  • cascaval
  • mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel:

Pentru inceput pregatim sosul bolognese:

Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns bine, apoi apa si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat toata. Peste carne am pus sosul de rosii, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel; am lasat pe foc pana sosul s-a legat bine, in jur de 20 minute, apoi l-am pasam bine cu blenderul.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-o craticioara am pus untul, iar cand s-a topit am pus faina si am omogenizat bine, apoi treptat am adaugat laptele putin cate putin, sare, piper si nucsoara si am lasat pe foc amestecand incontinuu pana ce sosul s-a ingrosat.

Pentru ansamblare:

Intr-o tava yena am pus un strat de sos Bechamel, apoi Cannelloni pe care le-am umplut cu sosul Bolognese, restul de sos Bechamel, cele 100ml de sos de rosii, cascavalul si mozzarella.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care luam folia si lasam la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.

Inainte de servire este bine sa se raceasca cam 10 minute.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-0
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-1
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-2
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-3
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-4
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-5
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-6
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-7
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-8
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-9
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-10
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-11
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-12
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-13
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel-14

COMENTARII (15)

Catalina L

Catalina L 1

12.06.2015, 18:56

Rocsi

Rocsi 1

13.06.2015, 21:12

Foarte bun!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.06.2015, 21:46

Merci Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!