Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!
Prima data am pregatit sosul bolognese:
Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.
Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.
Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.
Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.
A urmat sosul bechamel:
Am topit untul intr-o tigaie.
Am adaugat faina si am omogenizat.
Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.
Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.
Asamblarea:
Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.
Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.
Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).
Am pus tava la cuptor la foc mediu.
Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult