Cannelloni Bolognese

de Dana_Retetegg in Cannelloni, 4 Dec 2012 | 6550 vizualizari

 

E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 22 buc de paste cannelloni (adica o cutie - eu am luat Panzani);
  • pt sosul bechamel:
  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • piper alb,
  • nucsoara macinata;
  • pt sosul bolognese:
  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
  • sos de rosii,
  • cascaval,
  • busuioc,
  • patrunjel.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni Bolognese:

Prima data am pregatit sosul bolognese:

Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.

Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.

Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.

Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.

A urmat sosul bechamel:

Am topit untul intr-o tigaie.

Am adaugat faina si am omogenizat.

Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.

Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.  

Asamblarea: 

Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.  

Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.  

Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).  

Am pus tava la cuptor la foc mediu.  

Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cannelloni Bolognese 192063
retete culinare - Cannelloni Bolognese 192064
retete culinare - Cannelloni Bolognese 192065
retete culinare - Cannelloni Bolognese 192066

COMENTARII (36)

Dana_Retetegg 1

06.01.2013, 16:26

Sandie 1

20.01.2013, 17:24

Ced ca sint f.buni si asi vrea sa-i fac si eu dar am o intrebare: nu trebuie intii sa fierbi cannellonii sau sosul este suficient ca sa fiarba in el la cuptor?

Dana_Retetegg 1

20.01.2013, 19:32

Nu este necesara fierberea lor fiindca este sos din belsug si ele devin moi in cuptor
Mult spor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S