Cannelloni cu carne

de Toamna07 in Cannelloni, 1 Iul 2012 | 4902 vizualizari

 

Cannelloni sunt niste paste in forma de cilindri care pot fi umplute cu legume,branzeturi sau carne.
Eu am ales de data asta sa le umplu cu carne si au fost de toata lauda !:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru umplerea a 25-30 de cannelloni :
  • 500 g cannelloni (paste tuburi groase)
  • 1,5 kg carne tocata amestec (porc si vita)
  • 3 linguri parmezan
  • 1 ceapa medie
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare si piper
  • Sosul de rosii :
  • o cutie de rosii cuburi
  • 4 rosii proaspete,coapte fara pielita
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • oregano
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • Pentru sosul bechamel :
  • 700 ml lapte
  • 7 linguri de faina
  • 50-70 g unt
  • sare si piper alb
  • nucsoara (daca aveti si daca doriti ; eu nu am pus)
  • Pentru topping :
  • 250 g mozzarella
  • 30 g parmezan sau branza pecorino rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Mod de preparare carne si umplerea pastelor :

Intr-o tigaie mare incingem uleiul si punem la calit, la foc mic, ceapa tocata marunt, usturoiul curatat si zdrobit. Adaugam carnea si o lasam pana se rumeneste usor. Peste carne punem oregano, sare, piper, parmezan si 3 linguri de sos bechamel dupa ce dam la o parte de pe foc. Amestecam bine .

Cu aceasta compozitie umplem tuburile de paste nefierte. Eu nu am fiert pastele si bine am facut pentru ca s-au inmuiat foarte repede. S-au comportat excelent !

Mod de preparare sos de rosii :

Rosiile crude le taiem cuburi mici si usturoiul se taie bucati mici .

In ulei de masline incins calim usturoiul, adaugam rosiile crude si le lasam sa se caleasca cateva minute dupa care punem rosiile la cutie, oregano, zaharul si pasta de ardei. Lasam sosul pe foc mic sa scada. Gustam de sare si dam la o parte.

Mod de preparare sos Bechamel:

Fierbem laptele. Intr-o craticioara, pe foc mic, punem untul sa se topeasca si adaugam faina toata, amestecam rapid sa inghita untul; turnam in fir subtire laptele clocotit amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase!!! Trebuie sa iasa un sos alb, fin. Asezonam cu sare si piper. Este bine daca amestecam sosul cu un tel.

Asamblarea :

Cautam o tava in care sa ne intre perfect cannelloni. Sosul bechamel se imparte de doua parti egale. Ungem tava cu un strat fin de unt dupa care asezam un strat de sos bechamel; aliniem tuburile umplute cu carne, peste ele intindem pe toata suprafata a doua parte de sos bechamel si deasupra lui tot sosul de rosii. Presaram peste toata suprafata parmezan .

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins pentru 20 de minute. Scoatem tava, inlaturam folia si acoperim cu fasii de mozzarella. Bagam din nou la cuptor tava si mai lasam 15-20 de minute. Probam cu o furculita tuburile.Trebuie sa fie al dente si mozzarella topita. 

Puteti sa preparati cannelloni doar cu parmezan sau doar cu mozzarella. Eu mi-am rasfatat preparatul cu ambele tipuri de branzeturi. :)

Sunt demential de bune!

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cannelloni cu carne 168810
retete culinare - Cannelloni cu carne 168811
retete culinare - Cannelloni cu carne 168812
retete culinare - Cannelloni cu carne 168813
retete culinare - Cannelloni cu carne 168814
retete culinare - Cannelloni cu carne 168815
retete culinare - Cannelloni cu carne 168816
retete culinare - Cannelloni cu carne 168817

COMENTARII (23)

Alina26 1

05.06.2013, 15:25

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 10:15

foarte bun

Florentina_Cristina 1

11.02.2014, 23:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18