Cannelloni cu carne

de papabundetot in Cannelloni, 16 Iun 2013 | 7627 vizualizari

 

Cannelloni sunt niste paste fainoase tare dragute,as spune,in forma cilindrica,chiar sunt in oferta de saptamana aceasta la Lidl (unul din magazinele mele preferate),eu le-am incercat cu alta ocazie nu astazi,la o oferta din trecut. Sunt tot un gen de mancare simplu de facut care nu necesita mari indemanari in ale gatitului doar putina rabdare pentru a umple pastele cu umplutura pe care o dorim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta eu am folosit
  • o cutie de paste si cam
  • 1/2 kg carne tocata de porc (se poate folosi orice alta carne sau ciuperci si legume pentru cei care nu mananca carne),
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva rosii tocate marunt si
  • condimente in functie de gust ,eu am pus
  • sos de soia,
  • curry,
  • putin chilli si
  • vin alb.
  • Pentru sos avem nevoie de
  • 1-2 linguri de faina alba,
  • o jumatate de pachet de unt si
  • lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne:

Intr-o tigaie incinsa am pus la calit cei 2 catei de usturoi tocati marunt,apoi am adaugat carnea tocata pe care am condimentat-o cu chilli,sos de soia,curry si am lasat-o pe foc pana cand s-a facut. Am lasat-o putin sa se raceasca (cat sa nu ma ard la mana) si apoi am introdus carnea astfel condimentata si gatita in cannelloni,va spuneam mai devreme ca sunt niste paste cilindrice si sunt mai mari deci nu este un procedeu greu de realizat daca stai bine cu rabdarea  .

Odata finalizat procesul de umplere al pastelor si fiind asezate frumos intr-o tava pe fundul careia am pus in prealabil unt,am mai adaugat in tava un sos bechamel (facut din faina,unt,lapte-se face un rantas din faina si unt si se incorporeaza laptele treptat pana cand sosul ajunge la o consistenta cremoasa, optional se pot adauga si alte condimente in functie de ce gust doriti sa aiba ,eu l-am lasat asa simplu ca deja aveam carnea condimentata), si niste rosii proaspete pe care le-am oparit un pic ca sa indepartez pielita de pe ele si apoi le-am tocat marunt si le-am pus in tava.

Am dat aceasta compozitie la cuptor pentru 45 minute si a reiesit ce se vede mai jos. Se poate face si altfel,adica fierband inainte pastele pentru 5 minute (ele nu se fierb de tot) dar eu am ales sa fac asa si sa las pastele sa se faca integral la cuptor. Ce a iesit,se vede mai jos….delicios a fost!

Pofta mare!

 

COMENTARII (6)

Rocsi 1

16.06.2013, 20:35

Nu am facut de mult si sunt buni

diaconta 1

17.06.2013, 14:48

o mancare care-mi place

simona72 1

18.06.2013, 21:10

Imi plac tare mult!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D