Cannelloni cu carne de pui

de Steffy in Cannelloni, 8 Mar 2012 | 8673 vizualizari

 

Fiind o zi speciala - ''8 Martie'' Ziua Internationala a Femeii - m-am gandit sa va ofer o reteta speciala. Sper sa va placa sarmalele italienesti (denumirea romanesca a cannellonilor - dupa familia mea)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de tocata de pui sau de curcan
  • 2 cutii cannelloni (500 g)
  • 200 g sunca presata
  • 250 g mozzarella fresca
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • o sticla de rosii pasate (ex. Cirio Passata di pomodoro 680g)
  • o ceapa
  • putin ulei pentru prajeala
  • sare, piper, oregano dupa gust
  • 250 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de pui:

Salsa (sosul de rosii)

Punem intr-o tigaie si prajim ceapa tocata marunt. O lasam doar sa isi schimbe culoarea si adaugam sosul de rosii, 250 ml apa, sare, piper, oregano dupa gust. O lasam sa fiarba circa 15 minute pana ajunge ca o ciulama.

Compozitia de umplut cannelloni

Intr-un vas amestecam carnea tocata, sunca presata si mozzarella fresca (ambele tocate marunt). Adaugam un ou pentru a se lega compozitia si incepem sa umplem fiecare cannellon. Aceasta este operatiunea care necesita mai mult timp, dar la final gustul e desavarsit.

Luam o tava inalta, punem un polonic de salsa pe care o imprastiem in toata tava. Asezam cannelloni pe toata suprafata, apoi adaugam salsa si cascaval ras. Punem apoi un alt rand de cannelloni peste care adaugam salsa si cascaval ras.

Se incalzeste cuptorul, se introduce tava si se tine aproximativ 30 minute la foc mediu. 

 

TIPS-URI

1

Cannelloni si lasagna sunt pastele care nu se fierb in prealabil atunci cand le gatim. Ele se vor inmuia in momentul in care sunt introduse la cuptor acoperite de salsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

bubulina44 1

30.03.2012, 14:20

frumos cadou de 8 Martie

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 15:27

foarte bine arata

Steffy 1

15.04.2012, 18:07

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de pui