Cannelloni cu carne si cascaval

de Oana in Cannelloni, 9 Ian 2015 | 7280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie cannelloni
  • 100 gr cascaval Delaco Sofia
  • Sos bolognese:
  • 500 gr carne tocata de porc
  • un morcov
  • o ceapa
  • o cutie sos de rosii
  • sare
  • piper
  • salvie uscata
  • rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr cascaval Delaco Sofia
  • patrunjel verde tocat
  • Sos beschamel:
  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne si cascaval:

Penstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce carnea isi schimba culoarea. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, 20 de minute. Se opreste focul, se adauga condimentele dupa gust si se lasa sa se raceasca. Cand sosul este racit se adauga verdeata si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se omogenizeaza bine. 

Cat timp sosul de carne se raceste se prepara sosul beschamel. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca usor cu un tel, la foc mic. Se adauga laptele rece sau fierbinte treptat si se amesteca in continuu cu telul. Se lasa apoi sa fiarba usor, pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc, se condimenteaza si se pune parmezanul ras.

Se pregateste o tava mai adanca, se poate unge cu putin unt. Se umplu cannelloni cu sosul de carne si se asaza in tava. Deasupra se rastoarna sosul beschamel si se pune tava in cuptorul deja incins, la 180 de grade. Se lasa 30 de minute, apoi se scoate si se presara deasupra cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se mai lasa 10-15 minute in cuptor, pana se gratineaza frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361670
retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361671
retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361672
retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361673
retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361674
retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361675
retete culinare - Cannelloni cu carne si cascaval 361676

COMENTARII (17)

Panacris 1

03.04.2015, 10:37

monik80 1

03.04.2015, 12:31

Aletta 1

12.04.2015, 17:24

supeer

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D