Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

de Corinuta in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 1962 vizualizari

 

Imi plac pastele cu branza, imi place si macul, de fructele de padure nu mai zic! Asa ca atunci cand am vazut reteta asta am zis ca-i musai sa o fac! Si unde mai pui ca se fac si repede, mai mult tre sa stea la cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 16-18 bucati cannelloni
  • 500 g banza quark sau ricotta
  • 200 g creme fraiche (smantana cu min 30% grasime)
  • 200 g mac
  • 100 g stafide sau afine uscate
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra ptr ornat
  • Ptr sosul de fructe:
  • 300 g fructe de padure congelate
  • 8-10 linguri apa
  • 6-8 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure:

Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul tub de cannelloni asa ca s-au potrivit perfect). Se umplu pe rand tuburile de cannelloni si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

Se mixeaza ouale cu 50 g zahar si celalalt zahar vanilat, apoi se adauga laptele mixand pana il incorporam pe tot. Se toarna amestecul in tava peste cannelloni, apoi se da totul la cuptorul incis pentru 40 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim sosul de fructe: intr-o craticioara se pun la fiert apa cu zaharul si fructele de padure. Se fierb circa10-15 minute amestecand din cand in cand pana incepe sa se lege ca un sirop.

Pastele se servesc calde cu sos de fructe sau pudrate cu zahar. Sunt delicioase!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in reteta scria ca se pun afine uscate, eu nu am gasit dar sunt bune si stafidele

2

daca nu va plac fructele de padure le puteti inlocui cu alt fel de fructe

3

puteti folosi un varf pentru posh, dar trebuie sa fie destul de larg ca sa poata iesi umplutura, aceasta fiind destul de densa

4

in reteta nu scria nimic de smantana, dar mi-am dat seama la un moment dat ca nu o sa-mi ajunga umplutura nici ptr 16 cannelloni, asa ca am adaugat eu. Dar puteti sa nu puneti deloc smantana.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298467
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298468
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298469
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298470
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298471
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298473
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298474
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298476
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298479
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298480
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298481
retete culinare - Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure 298482

COMENTARII (72)

Corinuta 1

19.02.2014, 09:49

Foarte buna idee Crisulina mea draga!

Valclaudia 1

07.04.2014, 06:24

pot sa mai cer o portie?

Adele 1

26.05.2015, 18:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29