Cannelloni cu pui

de gaby_duceag in Cannelloni, 16 Mai 2012 | 8591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • paste cannelloni - 200 gr
  • pentru umplutura
  • un piept mare de pui
  • 3 cepe verzi
  • 100 ml supa de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • rozmarin
  • suc de rosii 350 ml
  • ulei
  • sos bechamelpreparat din
  • 600 ml lapte,
  • doua linguri si jumate de faina
  • o lingura unt,
  • nucsoara,
  • sare
  • +
  • cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu pui:

Umplutura de carne

Spalam, dezosam si tocam pieptul de pui.

Punem intr-o cratita ulei la incins. Tocam ceapa rondele si o punem peste ulei. Calim 2-3 minute dupa care adaugam si carnea. Mai lasam 5 minute, invartind in amestec adaugam supa de pui si 300 ml suc de rosii, potrivim gustul de sare si piper, punem putin rozmarin tocat si boia de ardei, dam focul la mic si lasam timp de 20 min. sa fiarba incet. Vom obtine un sos grosut cu care vom umple pastele. Daca in timpul fierberii sosul scade prea mult, mai adaugati putina apa.

Preparam sosul bechamel.

Intr-o cratita topim untul, adaugam faina cernuta si lasam pe foc 2 minute amestecand mereu. Luam de pe foc si incepem sa adaugam putin cate putin din laptele rece incorporandu-l treptat, sa nu faca cocoloase.

Punem inapoi pe foc si fierbem pana se ingroasa usor, dar nu insa fara a amesteca mereu sa nu-l afumam. Potrivim gustul de sare si nucsoara.

Pregatim un vas termorezistent in care turnam un strat de sos bechamel.

Umplem paste cu amestecul de carne (eu nu le-am facut pe toate acum, suntem doar doi acasa :P ) si le asezam peste sos. Peste stratul de paste turnam iar putin sos bechamel apoi radem cascaval (cu cat mai mult, cu atat mai bine). Punem sucul de rosii ramas si bagam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana cand pastele sunt fierte si branza prinde o culoare frumoasa.

Servim fierbinte. Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni cu pui-0
Cannelloni cu pui-1

COMENTARII (44)

feliciacristea46

feliciacristea46 1

11.07.2013, 16:40

daca pui laptele cald peste faina cu untul iese mai bun si se incorporeaza mai usor ! in rest e perfect de bun !

babi5

babi5 1

12.07.2013, 18:49

sebirizescu

sebirizescu 1

16.07.2013, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!