Cannelloni cu sos bechamel

de Rahela Velicu in Porc, 6 Apr 2016 | 2700 vizualizari

 

Reteta asta mi-a dat-o mama  si mi-a zis ca ei asa le fac ei in Spania. Mie imi plac foarte mult. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/cannelloni-cu-sos-bechamel/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • 1 pachet de foi de cannelloni ( al meu a avut 16 foite), 300 g carne tocata, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi,2 linguri de ulei, sare, piper.
    • Pentru sosul bechamel : 2-3 linguri de ulei, 2-3 linguri de faina, 450 ml lapte, sare.
    • Branza rasa pentru presarat deasupra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu sos bechamel:

Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare).

Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper.

Dupa ce se scoate fiecare foie pe rand din apa fiarta, se pune pe suprafata de lucru, se adauga carne si se ruleaza.

Se  pun in tava de copt , eu am pus in 2 straturi, am avut 16 rulouri.

Separat se prepara sosul bechamel: se pun 2-3 linguri de ulei la incins pe aragaz, cu focul mic, se adauga 2-3 linguri cu faina si se amesteca repede, iar apoi se adauga laptele si se mai lasa pe foc pana cand incepe sa capete consistenta aproape ca a smatanei si se mesteca continuu. La sfarsit se pune un praf de sare.

Se adauga sosul bechamel pesste rulourile de cannelloni si se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc deasupra.

La final eu am presarat deasupra cannellonilor branza rasa si am mai lasat 5 min la cuptor.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si sos de rosii in locul sosului bechamel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la tigaie