Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola

de Ela68 in Cannelloni, 6 Dec 2012 | 4290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cannelloni ( 250 gr )
  • 500-600 gr spanac proaspat ( sau congelat )
  • 200 gr mozzarella
  • 150 gr Goronzola sau Brie - pentru gust intens
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 400 gr smantana pentru gatit ( Gran Cucina sau Zuzu sau...)
  • unt pentru uns vasul
  • un praf de nucsoara ( optional )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola:

Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare. Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu tocat. ( Bonduelle am vazut ca au spanac frunze)

Tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, apoi adaugam spanacul si potrivim de sare si piper. Lasam 1-2 minute sa se intrepatrunda. Cand s-a racit compozitia, adaugam Gorgonzola  (sau branza Brie ) si mozzarella rupte cu mana, sa ramana bucatele mai mari, astfel incat sa-i putem simti destul de bine gustul. Adaugam si nucsoara si amestecam bine.

Umplem cannelloni si ii asezam in vasul uns cu unt. Acum depinde de cat de bine umplem formele sau cat spanac ramane dupa ce-l oparim, fiindca mi s-a intamplat uneori sa mai am nevoie de 2-3 tuburi sau sa imi ramana compozitie. Sper ca acest lucru sa nu fie o problema :-))

Turnam deasupra smantana pentru gatit pana ce pastele sunt acoperite. (la faza asta imi lipseste foto ). Acoperim vasul cu folie de aluminiu si lasam 20-30 minute pana cand cannelloni sunt facute, deci s-au inmuiat, moment in care scoatem folia si presaram parmezanul, lasand inca 5-10 minute, atat cat sa se formeze o crusta aurie.

 

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola-0
Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola-1
Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola-2
Cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola-3

COMENTARII (26)

babi5 1

19.06.2013, 15:32

Panacris 1

11.08.2013, 10:06

Ela68 1

11.08.2013, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!