Cantuccini(biscuiti italieni)

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 4141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 10 g praf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini(biscuiti italieni):

Migdalele le asezam pe o tava si le dam la cuptorul incins la 200C timp de 5-10 minute.Intr-un castron punem 2 oua intregi, cele 3 galbenusuri, se bat cu praful de sare apoi adaugam zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste ouale batute, apoi adaugam coaja razuita de portocala. Obtinem un aluat moale.

Planseta de lucru o infainam bine si punem aluatul pe care il intindem putin si punem peste el migdalele prajite si racite. Apoi modelam aluatul in forma unui sul, care trebuie sa fie lung si gros. Din acest sul taiem felii groase de 2 cm, iar aceste felii le modelam in forma unui cilindru, pe care ii asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt lasand o distanta egala cu grosimea lor intre ei, se ung cu oul batut care a ramas si se dau la cuptorul preaincins la 200 C timp de 15 minute, apoi se scot.

Biscuitii copti ii taiem cu un cutit pe diagonala in felii groase de 1.5 cm si ii aranjam din nou pe tava cu taietura in sus. Se introduce din nou tava in cuptorul stins care este inca fierbinte timp de 10 minute pana cand biscuitii se usuca.

Biscuitii se pastreaza intr-un recipient bine inchis.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini(biscuiti italieni)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti deliciosi