Capellini cu Sparanghel şi Somon

de BuburuzaBubu in Somon, 15 Apr 2012 | 3087 vizualizari

 

A venit si vremea la Sparanghel :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capellini
  • 2 bucati file de somon (cca 250 gr)
  • 1 lingura de marar tocat fin
  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi tocat
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml supa de legume
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri ulei
  • 5-7 fire de sparanghel verde
  • 1 lingura de smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capellini cu Sparanghel şi Somon:

Intr-o oala,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare si  o lingura de unt.Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul taiat pe care l-am curatat(de la mijoc spre capat ,taiate capetele )si se lasa la fiert 4-5 min.Dupa ce scoateti sparanghelul din apa dati-l repede sub un jet de apa rece.Intr-o tigaie cu peretii inalti punem uleiul la incins unde prajim somonul pe care l-am taiat cuburi,condimentat cu sare si piper,4 min la foc mediu.

Punem la fiert capellini,intr-o oala cu apa multa si o lingura de sare
Scoatem somonul pe o farfurie.In aceeași tigaie calim bucatile de sparanghel si ceapa pt 3min la foc mediu,adaugam lingura de unt si mai calim inca 1 min,stingem cu vin,adaugam supa de legume,smantana,somonul si mararul,se lasa la fiert inca 3 min la foc mic.Condimentam cu sare si piper.
Scurgem pastele de apa si le adaugam in tigaie,amestecam.Se decoreaza cu felii de lamaie.


 

RETETA IN IMAGINI

Capellini cu Sparanghel şi Somon-0
Capellini cu Sparanghel şi Somon-1
Capellini cu Sparanghel şi Somon-2
Capellini cu Sparanghel şi Somon-3

COMENTARII (13)

iri_iri

iri_iri 1

15.04.2012, 22:29

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 10:58

bun,bun

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.05.2012, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!