Cappuccino Chocolate Cake

de mimmi in Prajituri, 29 Ian 2013 | 1198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 175 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri cafea(lichida)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1/2 lingurita zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cappuccino Chocolate Cake:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare, pana se incorporeaza. Amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam 1/2 din cantitatea de faina peste compozitia de unt si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam laptele si cafeaua, mixam putin dupa care adaugam restul de faina si mai mixam pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.

Crema am facut-o exact ca si Paula. Topim ciocolata cu 100 ml frisca la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit punem deoparte vasul si adaugam este de vanilie. Lasam la racit iar cand a ajuns la temperatura camerei o punem pentru 30 de minute la congelator. Daca puteti, lasati crema peste noapte si asamblati tortul ziua urmatoare. Restul de frisca il mixam cu 1/2 lingurita zahar vanilinat. Scoatem crema din congelator, o mixam bine dupa care o amestecam cu frisca si cafeaua. Blatul il taiem in cercuri, il ungem cu crema din plin si il ornam dupa bunul plac.

Pofta Buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Cappuccino Chocolate Cake-0
Cappuccino Chocolate Cake-1

COMENTARII (14)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

29.01.2013, 21:51

M-ai cucerit cu asta

Mihaela11_jo 1

30.01.2013, 09:55

La Multi Ani! de la Amman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

mimmi 1

30.01.2013, 14:40

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04