Capsunato-ciresata

de delia64 in Bauturi, 30 Iun 2013 | 8268 vizualizari

 

Am facut aceasta minunata bautura si cu 2 ani in urma si a avut mare succes .
Asa ca m-am gandit sa o repet si sa va impartasesc si voua cum am procedat .
Cand este gata de macerat voi prezenta si produsul finit .
A fost ideea sotului meu sa fac aceasta bautura , el nu prea consuma bauturi alcoolice dar aceasta tare i-a placut si a servit cate un paharel inainte de masa .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsuni bine coapte
  • 2 kg. cirese mari si coapte
  • 3 kg zahar
  • 4 litri alcool dublu rafinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunato-ciresata:

Spalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa).

Punem cele 3 kg. de zahar peste fructe, legam gura vasului cu un tifon si asezam la soare sticla pentru macerare pana ce se topeste zaharul si fructele isi lasa zeama .

Turnam alcoolul peste fructe si mai lasam aproximativ 2 saptamani timp in care alcoolul scoate culoarea din fructe si se combina gusturile de fructe , zahar si alcool.

Daca mi se pare a fi prea tare capsunata -ciresata  mai pun cate o sticla de sirop de capsuni si una de sirop de cirese .

Inca se afla la macerat bautura dar voi veni sa va prezint cand este gata .

TIPS-URI

1

se pot folosi si visine sau se pot inlocui ciresele cu cirese amare sau visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunato-ciresata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciresata din cirese amare