Capsunato-ciresata

de delia64 in Bauturi, 30 Iun 2013 | 3127 vizualizari

 

Am facut aceasta minunata bautura si cu 2 ani in urma si a avut mare succes .
Asa ca m-am gandit sa o repet si sa va impartasesc si voua cum am procedat .
Cand este gata de macerat voi prezenta si produsul finit .
A fost ideea sotului meu sa fac aceasta bautura , el nu prea consuma bauturi alcoolice dar aceasta tare i-a placut si a servit cate un paharel inainte de masa .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsuni bine coapte
  • 2 kg. cirese mari si coapte
  • 3 kg zahar
  • 4 litri alcool dublu rafinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunato-ciresata:

Spalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa).

Punem cele 3 kg. de zahar peste fructe, legam gura vasului cu un tifon si asezam la soare sticla pentru macerare pana ce se topeste zaharul si fructele isi lasa zeama .

Turnam alcoolul peste fructe si mai lasam aproximativ 2 saptamani timp in care alcoolul scoate culoarea din fructe si se combina gusturile de fructe , zahar si alcool.

Daca mi se pare a fi prea tare capsunata -ciresata  mai pun cate o sticla de sirop de capsuni si una de sirop de cirese .

Inca se afla la macerat bautura dar voi veni sa va prezint cand este gata .

 

TIPS-URI

1

se pot folosi si visine sau se pot inlocui ciresele cu cirese amare sau visine

RETETA IN IMAGINI

Capsunato-ciresata-0
Capsunato-ciresata-1
Capsunato-ciresata-2
Capsunato-ciresata-3
Capsunato-ciresata-4
Capsunato-ciresata-5

COMENTARII (23)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

01.07.2013, 13:05

Super

delia64

delia64 1

01.07.2013, 14:10

Miha

delia64

delia64 1

01.07.2013, 14:11

Ica-mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!