Caramel

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 1099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel:

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.

Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz.

Zahărul tinde să se întărească, însă se amestecă continuu până se topeşte complet.

Se opreşte focul şi se lasă la răcit cam 10 minute, după care se pune crăticioara într-un vas mai mare, umplut cu apă rece. Se amestecă caramelul energic cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, până ce se deschide la culoare şi devine mai dens.

Eu am preferat sa il pastrez putin mai fluid, tinand cont de faptul ca la frigider se intareste mai mult.

Se mananca cu lingura ori se foloseste la prajiturit :)

 

TIPS-URI

1

Folositi o lingura de lemn zdravana ! A mea s-a tocit :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caramel 427137
retete culinare - Caramel 427138
retete culinare - Caramel 427139
retete culinare - Caramel 427140
retete culinare - Caramel 427141
retete culinare - Caramel 427142
retete culinare - Caramel 427143
retete culinare - Caramel 427144
retete culinare - Caramel 427145
retete culinare - Caramel 427146
retete culinare - Caramel 427147
retete culinare - Caramel 427148
retete culinare - Caramel 427149
retete culinare - Caramel 427150
retete culinare - Caramel 427151
retete culinare - Caramel 427152
retete culinare - Caramel 427153
retete culinare - Caramel 427154

COMENTARII (19)

deyutzky 1

10.02.2016, 11:07

yuuumy

Dya Daniela Andrei 1

10.02.2016, 18:49

Va tare multumesc!

Rocsi 1

10.02.2016, 20:34

Deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: