Caramel cheesecake

de laylalala in Torturi, 6 Iun 2010 | 8496 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru baza

  • 200 gr biscuiti cu unt, sfaramitati
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa

Pentru umplutura

  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr crema de branza
  • 600 ml lapte condensat
  • 20 gr gelatina (2 pliculete)
  • 90 gr caramele, sfaramitate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel cheesecake:

Pentru baza, pune zaharul cu apa intr-o cratita, pe foc potrivit si lasa sa fiarba pana cand se caramelizeaza.Adauga biscuitii sfaramitati si amesteca pana la omogenizare.Pune compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de 23 cm diametru si lasa-o sa se raceasca 5-10 minute.
Pentru umplutura, amesteca gelatina cu 200 ml apa rece si las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pentru a se dizolva, dar nu o fierbe.Amesteca gelatina dizolvata cu laptele condensat.Intr-un vas, bate crema de branza cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si esenta de vanilie.Incorporeaza laptele condensat cu gelatina apoi toarna compozitia obtinuta peste crusta din tava.Da la rece pana cand compozitia cu branza s-a intarit.
Inainte de servire, scoate prajitura din tava si presar-o cu caramele sfaramitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

06.06.2010, 11:56

ce bine arata!!!!

Rocsi 1

06.06.2010, 14:03

delicios cred k e

Roxana 1

06.06.2010, 23:44

ooo mie imi plac cheesecake-urile in orice forma si gust

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu ciocolata si lamaie