Caramel preparat in casa

de Panacris in Dulciuri, 8 Ian 2016 | 6387 vizualizari

 

Zilele astea încă am avut liber, așa că am mai butonat TV-ul și Internet-ul. Am observat că la PaprikaTV, în fiecare dimineață un nene, prepară minuni din zahăr ars și caramel. Mi-am tot notat, diverse rețete, dar ”cireașa” de pe tort a fost, când buna mea prietenă Gaby Duceag, cu al să minunat blog, http://retetepapabun.ro, m-a lovit în ”plex” cu caramelul preparat de ea și cât de simplu părea. Așa că după câteva zile de perpeleală, mi-am luat inima în dinți și am ”executat”. Aici găsiți rețeta de la care am pornit: http://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul

 

INGREDIENTE

  • Zahăr tos 200 g,
  • Unt gras 82% Pilos 50 g,
  • Frișcă lichidă Pilos 200 g,
  • Sare iodată 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel preparat in casa:

Într-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și smântâna, se degajă aburi fierbinți și e pericol de opărire!], să revin, se pune la topit la foc mediu zahărul, amestecându-se ușor, până se obține un lichid auriu, atenție, dacă devine maroniu, va fi amar.

Se trage cratița de pe foc, se adaugă untul la temperatura camerei, se amestecă, ușor, atenție la aburi, apoi se adaugă și frișca lichidă, amestecându-se continuu. Nu vă speriați, veți obține, o caramea mare, cum zice Gaby, puneți cratița din nou la foc, de data asta la foc mic și amestecați, până se topește carmeaua cea mare și compoziția devină ca o smântână lichidă, cca. 10 minute.

Se trage crăticioara de pe foc, se adaugă sarea, apoi se pune crăticioara în apă rece, în chiuvetă sau întrun vas mai mare, și se mai amestecă cca. 10 minute, până ce se mai îngroașă caramelul și se răcește un picuț, apoi se transferă în borcanele sau direct în pahare de servire. Crema obținută se consumă ca atare, atenție, e dulceeeee, dar bună, sau cu adaos de unt, se pot umple foi de prăjitură preparae în casă, foi Lica (adică din napolitane) sau de ce nu, ca și sos lângă o înghețată.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel preparat in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rita Ilies 1

12.01.2016, 18:16

Și eu fac! Că tare bine arată! Am pus-o la favorite!

Xandrinne 1

20.03.2017, 06:04

Ancutsa 1

02.07.2019, 19:14

Ador caramelul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu nutella si frisca