Caramel sarat

de _Alina_ in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 6690 vizualizari

 

Caramelul sarat e o nebunie delicioasa! Daca sunteti rericenti in ceea ce priveste sarea, puteti renunta la ea si obtineti astfel un caramel obisnuit, la fel de delicios. :)

 

INGREDIENTE

  • 380 g zahar
  • 40 g ulei de palmier/unt
  • 250 g smantana lichida (cu 30%grasime, Pilos)
  • 2 g sare (Himalaya am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic.

2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua transe amestecand cu grija pana la incorporare. Pune din nou cratita pe foc pentru 1-2 minute.

3. Trage cratita de pe foc, pune smantana lichida cu grija (fiindca sar stropi si te pot rani destul de grav) si amesteca pana la inglobare. In final adauga sarea si amesteca. Pune din nou cratita pe foc si invarte continuu, pana cand compozitia devine omogena.

4. Lasa caramelul sa se raceasca pana la temperatura camerei si abia apoi il poti folosi sau il poti depozita intr-un borcan si il poti pastra la frigider pana in momentul folosirii.

Nota: daca folositi cristale de sare dati-le prin rasnita ca sa se topeasca cat mai repede. De asemenea puteti modifica cantitatea de sare dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel