Caramela

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 10286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub unt /margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 plic crema caramel Dr.Otker
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • miez de nuca-jumatati coapte fara sare-pt.ornament

  • 1 l lapte
  • 6 oua,
  • 3 linguri ulei,
  • 6 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • ,2 linguri apa,
  • miez de nuca copt -pt.blat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramela:

Pe scurt:

- se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara,

se pune apoi un strat de crema caramel,

apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca sau alune de padure.


Blatul se face ca un pandispan din oua, faina ,ulei, zahar si miez de nuca copt si zdrobit dar nu foarte marunt.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Crema caramel se prepara conform instructiunilor cu lapte

.Crema de ciocolata se face cu unt /margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

10.05.2010, 10:03

mamidesara multumesc de incredere, ma bucur nespus cand cineva incearca sa faca o reteta de a mea! abia astept s avad rezulatatul, sper sa o postezi!

mamidesara 1

15.05.2010, 15:48

epurasha, am facut prajitura chiar in ziua aceea. mi-a iesit bine, dar nu m-a convins crema de ciocolata asa cum ai postat tu : Crema de ciocolata se face cu untul/margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.
eu sunt mai novice si am cam taiat-o
poate data viitoare sa imi iasa mai bine. blatul e minunat, a iesit foarte bine, chiar numai crema de deasupra am ratat-o, dar asta o fi vina mea
nu am fost pe faza sa fac o fotografie

mena29 1

18.07.2010, 16:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica