Caramela

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 5165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub unt /margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 plic crema caramel Dr.Otker
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • miez de nuca-jumatati coapte fara sare-pt.ornament

  • 1 l lapte
  • 6 oua,
  • 3 linguri ulei,
  • 6 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • ,2 linguri apa,
  • miez de nuca copt -pt.blat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramela:

Pe scurt:

- se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara,

se pune apoi un strat de crema caramel,

apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca sau alune de padure.


Blatul se face ca un pandispan din oua, faina ,ulei, zahar si miez de nuca copt si zdrobit dar nu foarte marunt.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Crema caramel se prepara conform instructiunilor cu lapte

.Crema de ciocolata se face cu unt /margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.

 

RETETA IN IMAGINI

Caramela-0
Caramela-1

COMENTARII (23)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

10.05.2010, 10:03

mamidesara multumesc de incredere, ma bucur nespus cand cineva incearca sa faca o reteta de a mea! abia astept s avad rezulatatul, sper sa o postezi!

mamidesara

mamidesara 1

15.05.2010, 15:48

epurasha, am facut prajitura chiar in ziua aceea. mi-a iesit bine, dar nu m-a convins crema de ciocolata asa cum ai postat tu : Crema de ciocolata se face cu untul/margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.
eu sunt mai novice si am cam taiat-o
poate data viitoare sa imi iasa mai bine. blatul e minunat, a iesit foarte bine, chiar numai crema de deasupra am ratat-o, dar asta o fi vina mea
nu am fost pe faza sa fac o fotografie

mena29

mena29 1

18.07.2010, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!