Caras in solzi si sare

de ANCA in Crap / Caras, 17 Oct 2009 | 13942 vizualizari

 

Cineva ne-a vandut un pont anul trecut...si de atunci, numai asa facem pestele cu solzi mari, in special carasul!
Infinit mai simplu!:)

 

INGREDIENTE

  • un caras (acesta are 1 kg, prins de sotul meu))
  • sare grunjoasa
Pentru sos:
  • 4 rosii mari
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras in solzi si sare:

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui.

Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind usor.

Solzii se vor indeparta foarte usor cu ajutorul unui cutit, astfel incat va ramane numai carnea pestelui.

Sosul: rosiile se coc pe gratar, se decojesc, apoi se mixeaza bine impreuna cu usturoiul si putin cimbru.

Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

TIPS-URI

1

Carasul se poate face atat pe aragaz (la foc potrivit, nu tare!), cat si pe gratarul cu carbuni, cu jar potolit. Ideea este ca pestele nu trebuie sa se arda la exterior, ci sa se coaca in solzi.

2

Pestele nu va fi sarat, deoarece toata sarea grunjoasa se va indeparta odata cu solzii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras in solzi si sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Mihaela 1

19.10.2009, 11:41

bun asa.. dar uite si al meu e oltean dar nu prea se baga.. numai la un mic dejun ceva, sau pizza ca e nebun cu pizza.. toata ziua lui ii e pofta de pizza.. nici nu ma mir ca s-a ingrasat.. el zice ca-i prieste America

fluturas 1

29.10.2009, 23:30

ce pofta mi-ai facut!!!!
ce dau la schimb?

ANCA 1

29.10.2009, 23:34

Fluturas, chiar mi-e o foameee, dar la ora asta...n-as refuza insa ciobita de varza murata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor