Caras in solzi si sare

de ANCA in Crap / Caras, 17 Oct 2009 | 7596 vizualizari

 

Cineva ne-a vandut un pont anul trecut...si de atunci, numai asa facem pestele cu solzi mari, in special carasul!
Infinit mai simplu!:)

 

INGREDIENTE

  • un caras (acesta are 1 kg, prins de sotul meu))
  • sare grunjoasa
Pentru sos:
  • 4 rosii mari
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras in solzi si sare:

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui.

Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind usor.

Solzii se vor indeparta foarte usor cu ajutorul unui cutit, astfel incat va ramane numai carnea pestelui.

Sosul: rosiile se coc pe gratar, se decojesc, apoi se mixeaza bine impreuna cu usturoiul si putin cimbru.

Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Carasul se poate face atat pe aragaz (la foc potrivit, nu tare!), cat si pe gratarul cu carbuni, cu jar potolit. Ideea este ca pestele nu trebuie sa se arda la exterior, ci sa se coaca in solzi.

2

Pestele nu va fi sarat, deoarece toata sarea grunjoasa se va indeparta odata cu solzii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caras in solzi si sare 9335
retete culinare - Caras in solzi si sare 9336
retete culinare - Caras in solzi si sare 9337
retete culinare - Caras in solzi si sare 9338
retete culinare - Caras in solzi si sare 9339
retete culinare - Caras in solzi si sare 9342

COMENTARII (9)

Mihaela 1

19.10.2009, 11:41

bun asa.. dar uite si al meu e oltean dar nu prea se baga.. numai la un mic dejun ceva, sau pizza ca e nebun cu pizza.. toata ziua lui ii e pofta de pizza.. nici nu ma mir ca s-a ingrasat.. el zice ca-i prieste America

fluturas 1

29.10.2009, 23:30

ce pofta mi-ai facut!!!!
ce dau la schimb?

ANCA 1

29.10.2009, 23:34

Fluturas, chiar mi-e o foameee, dar la ora asta...n-as refuza insa ciobita de varza murata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: