Caras prajit in crusta de malai

de Patricia Iordache in Crap / Caras, 12 Apr 2013 | 4132 vizualizari

 

Sotul meu e mare pescar, dar consuma peste doar prajit. Avem mai tot timpul peste proaspat sau la congelator. E o bunatate, sper sa va placa si voua, desi e un preparat foarte simplu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4-8 bucati de caras (ai mei au fost mici)
  • 100-150 grame mălai
  • ulei (pentru prăjit)
  • 2 linguri de sare
  • pentru servire:
  • mămăligă (mai moale)
  • mujdei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit in crusta de malai:

Curatati pestele de solzi. Indepartati capetele si intestinele.(treaba sotului ;)

Daca pestele este mai mare, taiati în 2, pe lungime, daca e mic ca al meu, lasati-l intreg. Spalati bine pestele si lasati-l la scurs intr-o sita.

Puneti intr-o tigaie ulei la incins si adaugati o lingurita de sare ca sa nu sara uleiul in toate partile cand puneti pestele.

Stergeti usor bucatile de peste cu un prosop si treceti prin malai, presand bine. Asezati pestele la prajit pe partea cu piele si prajiti la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Scoateti pestele pe un prosop de hartie.

Am servit alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.

 

COMENTARII (27)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

12.04.2013, 21:31

Sim0na

Sim0na 1

15.04.2013, 13:18

ce-mi mai place...

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 13:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!