Caras prăjit în mălai şi în făină

de DinDragostePentruGatit in Crap / Caras, 1 Feb 2013 | 5395 vizualizari

 

Recunosc, nu e peştele meu preferat... gustul uşor dulceag mă deranjează, însă când şi când, prăjit cât să devină crocant, cu mujdei de usturoi, merge...

 

INGREDIENTE

  • 10 caraşi de-o palmă;
  • făină de secară;
  • mălai;
  • mujdei de usturoi;
  • lămâie;
  • piper negru măcinat;
  • sare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prăjit în mălai şi în făină:

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi scot branhiile. 

Se spală bine în interior cu apă cere, se pune la scurs.

Se crestează, se sărează şi se lasă circa 30 minute de-o parte.

Se prăjeşte în ulei bine încins, trecut în făină sau în mălai (de data aceasta am folosit făină de secară şi mălai). 

După ce s-a prăjit, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se presară piper negru măcinat şi se serveşte cu mujdei de usturoi.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prăjit în mălai şi în făină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:30

DinDragostePentruGatit 1

01.02.2013, 21:56

Asa, asa.. Bunica mai fac o sarja, daca-i nevoie.

DinDragostePentruGatit 1

01.02.2013, 21:58

Merci, Carla...
Pestisorii mei nici nu au avut timp de rasuflat, direct in tigaie...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit "Ca la MAMA ACASA"