Caras proaspat in faina de malai

de mihaelar63 in Crap / Caras, 31 Dec 2020 | 1686 vizualizari

 

 Carasul este un peste mai modest . Important este ca daca-l ai proaspat , este bine asezonat si gatit va fie o delicatesa .Sunt curioasa de a folosi ingrediente cat mai diverse . Recent am primit cadou o rezerva noua de Zaatar si un plic cu cimbru rosu . Am fost nerabdatoare sa testez cimbrul rosu .Imi pare cu gust mai fin , mai bland , decat cel clasic .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg caras proaspat
  • 200 gr faina de malai
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • 2 lamai
  • 1 lingurita cimbru rosu uscat si maruntit
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras proaspat in faina de malai:

  1. Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati.
  2. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare .
  3.  Bucatile de caras se stropesc cu zeama de la o lamaie . Asta pentru ca da gust bun dar si intareste putin carnea .
  4. Condimentati pestele cu sare , piper , fulgi de chilli , cimbru rosu   Si usturoi pudra .
  5. Lasati pestele sa se marineze in acest amestec .
  6. Dupa minimum o ora se trec bucatile de caras prin faina de malai si se prajesc in ulei incins .
  7. Pestele se scoate pe un platou cu prosop absorbant de hartie . Hartia va absorbi excesul de ulei .
  8. Serviti carasul in malai cat este cald , insotit de felii de  rosii  si masline ,
  9. Daca preferati preparati un mujdei .
  10. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la manipulare .

2

Recent am primit cadou o rezerva noua de Zaatar si un plic cu cimbru rosu . Am fost nerabdatoare sa testez cimbrul rosu .Imi pare cu gust mai fin , mai bland , decat cel clasic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras proaspat in faina de malai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde