"Carawe" - Desertul lehuzei

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 6486 vizualizari

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 22:49

Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare

Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie

Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an.

Partile utilizate: Semintele.

Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic.

Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse.
Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor.

Vezi ce inseamna intelepciunea populara!

mena29 1

07.12.2010, 22:49

Frumos obicei

Dana_Retetegg 1

07.12.2010, 23:12

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 23:27

Multumesc

Sidy 1

08.12.2010, 07:43

Foarte interesant Ma bucur Mihaela ca ne impartasesti si noua din obiceiurile din lumea araba

MotanLaOale 1

08.12.2010, 08:28

RuxyRux 1

08.12.2010, 08:34

Exceptional

mamaieelena 1

08.12.2010, 09:35

super

lia maria 1

08.12.2010, 09:35

interesante obiceiuri si frumose dar si preparatele sunt gustoase

divainbucatarie 1

08.12.2010, 09:53

mihaelar63 1

08.12.2010, 10:29

ce bun trebuie sa fie . Stiam de virtutile feniculului , mai putin de intrebuintarea externa. eu am semanat acum 3 ani in gradina si de atunci am in fiecare an

aziz 1

08.12.2010, 10:59

este tare gustos,ceaiul cel putin e o nebunie

Rocsi 1

08.12.2010, 11:17

ce frumos ai descris

epurasha2bb 1

08.12.2010, 12:38

Mihaela super arata! daca stiam eu reteta asta cand eram lehuza! ce bine era! multumim din suflet de retete , sunt fantastice!

kamy 1

08.12.2010, 13:28

multe arome necunoscute mie trebuie sa fie buuuuun 5f

MIUTA 1

08.12.2010, 13:58

Foarte interesanta reteta,super 5 furcu

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 14:56

Mariana la urmatorul copil doar da-mi de veste

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 15:07

Kamy iti pun cateva imagini sa ai idee despre setia de condimente locale de la carrefour Amman

giuliana 1

08.12.2010, 17:59

kamy 1

09.12.2010, 17:23

da....se vede unde se folosesc condimente din belsug nu ca la noi...pliculete de 50 gr

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 18:28

Acum intelegi de ce ne-am invatat mai " lenese'; gasim toate combinatiile de condimente de gata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu branza de vaci