Carmelita de Valentine's day

de Anastasia in Prajituri, 14 Feb 2010 | 4848 vizualizari

 

trandafirul l-am primit dimineata cand am deschis ochii de la iubirea mea :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt
  • 2 pahare faina ( 200 ml. paharul )
  • 2 pahare fulgi de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 1 pahar  miez de  nuci 
  • 200gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml. frisca 23% grasime
  • 75 gr. zahar
  • 1 lingura de miere de albini
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carmelita de Valentine's day:

Preparare aluat:

Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz

Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele,  repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se da la cuptorul preaincalzit pentru 10 minute la 160 de grade Celsius

Intre timp preparati sosul de ciocolata

Preparare sos:

Se pune la  topit zaharul intr-o cratita cu o lingura de frisca pana apar bule la suprafata si o mai lasati putin circa un minut la foc mic,apoi adaugati restul de frisca si ciocolata faramitata in bucatelese lasa la foc mic, amestecand in continou pana la topirea completa a ciocolatei , o luati de pe foc si o amestecati putin ca sa se mai raceasca 

 Dupa 10 minute se scoate din cuptor tava si se acopera prajitura cu un strat de sos

Peste sos se presara nucile faramitate cu ajutorul unui citor  sau se piseaza in piua

Peste nuci se presara aluatul ramas

Se da  prajitura la cuptor si se lasa sa se coaca inca 30~35 de minute la 160 de grade Celsius

Se lasa se se raceasca complet apoi se portioneaza

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carmelita de Valentine's day 17317
retete culinare - Carmelita de Valentine's day 17318
retete culinare - Carmelita de Valentine's day 17319
retete culinare - Carmelita de Valentine's day 17320
retete culinare - Carmelita de Valentine's day 17321
retete culinare - Carmelita de Valentine's day 17322

COMENTARII (26)

adry88 1

11.05.2011, 15:26

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:45

deyutzky 1

15.04.2012, 23:56

frumos si trandafirul frumoasa si prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S