Carnaciori rumeniti cu puree de cartofi cu mustar si sos de ceapa

de rivka in Vita, 12 Aug 2010 | 2419 vizualizari

 

o reteta gasita intr-o revista veche si probata azi

 

INGREDIENTE

pt 2 persoane:

  • PUREE de cartofi:
  •  4 cartofi maricei
  •  sare
  • ulei masline
  •  1 lingurita mustar

 SOS de ceapa:

  • 1 ceapa mare
  • 1 jumatate cescuta vin
  • 1 cana supa (se poate folosi si instant)
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • 2 linguri faina
  •  4 carnaciori proaspeti (de vita)
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori rumeniti cu puree de cartofi cu mustar si sos de ceapa:

Se prepara pureul de cartofi, cartofii se curata , se taie cubulete si se lasa la fiert in apa cu sare cca 20 minute.Se scurg de apa si se bat impreuna cu putin ulei de masline si 1 lingurita de mustar. Carnaciorii sarati si piperati  se prajesc in putin ulei de masline la foc foarte mic, sub capac, sa se patrunda bine de tot. Ceapa se toaca julien si se pune in cratita in cateva linguri de ulei de masline si se lasa la calit pana cand s-a inmuiat, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand.Cand s-a inmuiat bine se adauga piperul, faina si amestecandu-se incontinuu vartos sa nu se arda faina se lasa cateva secunde bune pe foc.Se adauga vinul si se mai lasa cateva secunde amestecand-se intruna, apoi se adauga supa si se lasa la foc mic cateva minute , mai amestecandu-se pana se face sosul. La servire se aseaza o cantitate mare de puree pe portie pe farfurie , deasupra se pun carnaciorii si deasupra sosul de ceapa.Se serveste cald.Pofta buna!

 

COMENTARII (13)

mena29 1

13.08.2010, 08:32

si eu

Sylvia 1

13.08.2010, 12:10

Excelenti

Corinuta 1

14.08.2010, 00:37

woow!5 furcu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D