Carnati afumati

de Bucataras Medi in Mezel de casa, 27 Dec 2010 | 4747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • -usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • -piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • -sare(circa 30 g/kg de carne)
  • -1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii)
  • -1 lingurita rasa /kg boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta)
  • -apa sau zeama de carne
  • -mate subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati afumati:

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.

Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper,boia de ardei  si ardei iute.Se framanta bine pentru o omogenizare uniforma . Se  adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa.Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce(eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejarAu iesit deliciosi.
Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Carnati afumati-0
Carnati afumati-1
Carnati afumati-2
Carnati afumati-3

COMENTARII (42)

ionix 1

28.12.2010, 13:49

Miha... trebuia să folosesc singularul

Bucataras Medi 1

28.12.2010, 22:28

Medi... doar dacă eşti pe dos... ca să nu zici pe invers ....................

adry88 1

04.06.2011, 10:12

sunt super buni ce pofta mi sa facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41