Carnati de Bucuresti

de Brindusa in Mezel de casa, 22 Dec 2010 | 4298 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine, porcii ar trai o viata lunga si infloritoare. Asta pentru ca nu-mi place carnea de porc. Imi plac, insa, traditiile romanesti. Si ce Craciun e ala fara traditionalii carnati?

Prin urmare, am facut si noi vreo 10 metri. De partea asta s-a ocupat sotul meu (impreuna cu mama), eu fiind doar fotograful.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg pulpa de porc
  • 1 kg slanina, fara sorici
  • 4- 5 capatani de usturoi, pisat
  • 4-5 ardei iuti uscati si facuti praf (sau 2-3 lingurite boia iute de buna calitate)
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 1 l apa
  • 3-4 linguri de sare (se fac putin mai sarati)
  • 10 metri mate (intestine) de porc curatate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de Bucuresti:

Matele de porc se pun in apa cu otet si se lasa peste noapte
Carnea si slanina se taie bucatele si se toaca (de mare ajutor aici e masina de tocat electrica!)

Se pune 3/4 din usturoi, cimbru, ardei iute si sare. Se amesteca, prin framantare cu mana.

Se adauga apa incetul cu incetul, framantandu-se mereu. Dupa ce ai pus jumatate din apa, pune amestecul pe limba si vezi ce gust are. Daca iti place mai condimentat adauga si restul de usturoi, cimbru, ardei iute. Pune restul de sare.

Continua sa framanti adaugand toata apa. In final amestecul trebuie sa fie foarte moale.

Pune la masina de tocat aparatul pentru facut carnatii (noi ii zicem tulumba). Ia un mat si sufla in el. Prin impingere pune-l pe tulumba.

De aici incolo e nevoie de doua persoane. Una pune amestecul in masina si invarte manivela, iar cealalta trage de carnat, ca sa nu fie umplut prea tare.  Carnatul se poate lasa intreg, sau se invarteste din loc in loc, ca sa se faca carnati mai mici.

Carnatii se lasa la scurs afara, la frig,(pe balcon) pentru cateva zile. Se pastreaza afara daca e frig sau in congelator.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Carnati de Bucuresti-0
Carnati de Bucuresti-1
Carnati de Bucuresti-2
Carnati de Bucuresti-3
Carnati de Bucuresti-4

COMENTARII (17)

mamaieelena

mamaieelena 1

28.12.2010, 21:20

ai avut ceva productie la carnati dar consumatori au fost in fapt?ca prea bine arata la multi ani pt noul an 2011

MIUTA

MIUTA 1

02.01.2011, 16:42

adry88

adry88 1

04.06.2011, 10:14

da tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!