Carnati de casa

de ionix in Mezel de casa, 15 Dec 2009 | 24896 vizualizari

 

carnaciorii ii fac impreuna cu mama mea de cativa ani...
de obicei puneam si carnita de vita dar anul asta am renuntat pt c-am avut un porc tanar si roz :D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 7 kg de carne de porc cu putina slaninuta pe ea
  • 5 capatani MARI de usturoi
  • piper
  • sare (eu am pus circa 6-7 linguri cu sare)
  • condimente fuchs pentru carnati
  • un plic boia ardei dulce
  • un plic boia ardei iute
  • circa 1 litru apa minerala
  • mate
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape.


Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat.


procesul de spalare dureaza cateva ore.


E bine sa faceti matele cu o zi inainte de a le umple.


Carnea se da pe masina de tocat si se curata usturoiul.


Se amesteca intr-un vas mare carnea cu usturoiul, cu condimentele pt carnati,


cu boiaua dulce, cu sarea (puneti doar vreo 3 linguri pt inceput) si cu boiaua iute.


Se amesteca bine si se da la frig, eu am pus oala in balcon peste noapte.


Se baga vasul cu carne in casa sa se incalzeasca.


Dupa ce carnea e la temperatura camerei, se pune apa minerala si


se amesteca bine. Se potriveste cu piper, sare si usturoi dupa gust.


Cu compozitia rezultata umplem matele, unul cate unul.


Se lasa la scurs intr-un loc cald circa 12 ore, eu i-am pus langa calorifer


in bucatarie :D...


Apoi se da la frig pana se usuca bine, eu i-am pus in balcon. :D


Se conserva la congelator sau la borcan, prajiti in untura.


Se mananca mai ales in zilele de Craciun alaturi de alte bunatati.











Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

trebuie lasati la zvantat intr-un loc cald mai intai pentru a se scurge bine si sa nu inghete dupa aia...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carnati de casa 12170
retete culinare - Carnati de casa 12171
retete culinare - Carnati de casa 12172
retete culinare - Carnati de casa 12173
retete culinare - Carnati de casa 12174
retete culinare - Carnati de casa 12175
retete culinare - Carnati de casa 12176
retete culinare - Carnati de casa 12177

COMENTARII (27)

Nicolae 1

21.12.2009, 10:05

am facut si eu dar fara boia iute iam lasat la scurs o noapte dupa care iam pus la afumatoare cu putin fum si mai multa caldura sa se patrunda bine 10 ore aproximativ

ionix 1

21.12.2009, 21:27

si mie mi-ar fi placut mult mai mult afumati... dar, din pacate n-am conditii pt o afumatoare ... carnaciorii afumati de casa sunt super

adry88 1

04.06.2011, 10:32

arata tare bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!