Carnati de casa

de alinutzika in Mezel de casa, 7 Dec 2012 | 11359 vizualizari

 

E pentru prima data cand ii fac eu singura, singurica. Adica dupa gustul meu. Si au iesit exact cum mi-i doream: nu plini de grasime, nu cu prea mult usturoi, nu prea afumati, etc, etc. Sunt deliciosi. Nu am facut multi, pentru ca a fost mai mult proba si pt ca prefer sa-i mananc mereu proaspeti. Adica peste 2-3 luni fac iar, pentru ca nu e deloc greu, nici complicat. E extrem de simplu, iar daca mai ai un ajutor, toata treaba dureaza cam o juma de ora.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg carne tocata de porc (proaspata, de la macelarie sau de la tara)
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 capatana mare de usturoi sau 2 mai mici
  • sare, piper (dupa gust)
  • cimbru uscat (dupa gust)-- ii da o aroma ff buna (cam o lingura)
  • boia iute+ boia dulce - dupa gust (1 lingura de fiecare fel)
  • mate de purcel - tinute cateva ore in apa+bicarbonat+otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime proaspata.

Usturoiul tocat si condimentele se adauga dupa gust, apoi se amesteca bine bine.  Cu ajutorul masinariei speciale, umplem carnatii si  ii facem colac. Ii intindem apoi pana a doua zi pe o sfoara sau pe un lemn, intr-un loc mai racoros, ca sa se usuce. A doua zi ii afumam. Eu i-am afumat doar de pe o zi pe alta, ca nu-mi plac prea afumati, nici prea uscati sau tari. Daca ii tineti in congelator, nu e nevoie sa ii afumati decat o zi. Daca ii tineti in camara, afumati-i 2-3 zile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:18

vin si eu la o portie

alinutzika 1

13.12.2012, 21:21

deja mi s-au "evaporat" simtitor carnatii...cred ca peste putina vreme fac iar.... :_)))

Mihaela11_jo 1

02.03.2013, 19:11

La Multi Ani! de la Aman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa