Carnati de casa

de Constelatialeu in Mezel de casa, 30 Ian 2013 | 25880 vizualizari

 

Cred ca intr-o viata anterioara am fost macelar,ca tare imi place sa particip la taierea porcului,sa fac suncile,sa tai carnea,sa prepar produsele din porc.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg de carne de porc impanata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • mate de porc sau oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai sarat, piperat, usturoiat, eu ii cam fac ''trotil'', asa sa-ti ia gura foc, nu mult, dar sa simti ca mananci. Dupa ce am pregatit carnea o framantam bine, adaugand si 1-2 cani de apa, in functie de cum cere carnea.

Matele le avem pregatite din timp, curatate si spalate, le punem pe tulumba de facut carnati fixata la masina de tocat si incepem umplerea lor. Cand sunt gata umpluti, se lasa carnatii la zvantat  si apoi se baga la afumatoare. Sunt buni si proaspeti si afumati. Afumati se pastreaza bine daca-i prajim si apoi ii punem la borcan cu untura. Asta in caz ca  mai apuca sa fie pusi la untura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

diaconta 1

30.01.2013, 21:27

carnati adevarati

ionela2682 1

31.01.2013, 12:54

Uite ca anul asta nu m/am invrednicit sa prepar si eu..am cumparat. Admir si inghit in sec acum!!

calvet 1

28.03.2013, 16:14

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carnati a la Pana