Carnati de porc

de burdulea56 in Mezel de casa, 30 Dec 2011 | 9716 vizualizari

 

In ultima vreme, de cand tata nu mai e printre noi, nu am mai taiat porc. In fiecare an insa, cumparam carne proaspata de porc din macelarie si preparam acasa carnatii pt sarbatori. Evident, nu pot compara gustul carnatilor din carne de porc crescut in ograda cu cel pe care l-am preparat noi cu materie prima din macelarie. Carnea porcului de casa are cu totul alt gust, este mult mai buna. Pt cei interesati, am sa scriu reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc proaspata,
  • 0,5 kg grasime(slanina proaspata),
  • 100 ml apa,
  • 20 g sare,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 lingurita boia,
  • membrana de porc din comert gata curatata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de porc:

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta.

Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se afuma. Noi i-am tinut putin la fum pt ca nu ne plac tare afumati. Dupa afumare, se portioneaza in bucati, sau ii rulati colacei, dupa necesitatile familiei, ii puneti in pungi de plastic si ii pastrati in congelator.

Noi am preparat carnati din 6 kg de carne, la care am adaugat restul ingredientelor corespunzatoare acestei cantitati de carne. Au iesit deliciosi, i-am si testat cu pireu de cartofi si moare(zeama) de varza.

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin, mixati-l cu mixerul vertical.

2

Sigur ca puteti pregati carnati dintr-o cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carnati de porc 139307
retete culinare - Carnati de porc 139308
retete culinare - Carnati de porc 139309
retete culinare - Carnati de porc 139310
retete culinare - Carnati de porc 139311
retete culinare - Carnati de porc 139312

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 20:30

buni

burdulea56 1

06.12.2012, 21:50

Dana: buni cu adevarat, am facut deja si anul acesta, un deliciu, parol!

calvet 1

28.03.2013, 16:17

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian ...calvet.calvet@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D