Carnati de porc

de burdulea56 in Mezel de casa, 30 Dec 2011 | 14354 vizualizari

 

In ultima vreme, de cand tata nu mai e printre noi, nu am mai taiat porc. In fiecare an insa, cumparam carne proaspata de porc din macelarie si preparam acasa carnatii pt sarbatori. Evident, nu pot compara gustul carnatilor din carne de porc crescut in ograda cu cel pe care l-am preparat noi cu materie prima din macelarie. Carnea porcului de casa are cu totul alt gust, este mult mai buna. Pt cei interesati, am sa scriu reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc proaspata,
  • 0,5 kg grasime(slanina proaspata),
  • 100 ml apa,
  • 20 g sare,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 lingurita boia,
  • membrana de porc din comert gata curatata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de porc:

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta.

Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se afuma. Noi i-am tinut putin la fum pt ca nu ne plac tare afumati. Dupa afumare, se portioneaza in bucati, sau ii rulati colacei, dupa necesitatile familiei, ii puneti in pungi de plastic si ii pastrati in congelator.

Noi am preparat carnati din 6 kg de carne, la care am adaugat restul ingredientelor corespunzatoare acestei cantitati de carne. Au iesit deliciosi, i-am si testat cu pireu de cartofi si moare(zeama) de varza.

TIPS-URI

1

Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin, mixati-l cu mixerul vertical.

2

Sigur ca puteti pregati carnati dintr-o cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 20:30

buni

burdulea56 1

06.12.2012, 21:50

Dana: buni cu adevarat, am facut deja si anul acesta, un deliciu, parol!

calvet 1

28.03.2013, 16:17

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati din carne de porc si vitel